L’Entorn

El Parc Natural del Montseny va ser declarat reserva de la biosfera l’any 1978 dins el programa MAB de la UNESCO. Visiteu tots els seus racons durant la vostra estada a Les Illes!
Les Illes és el punt de partida de rutes de muntanya com el Matagalls, els Pous de Glaç, les Agudes, El Turó de L’Home, Sant Marçal…

La tardor al Montseny – El otoño en el Montseny – Autumn in Montseny – Automne à Montseny from Turisme Montseny on Vimeo.

 

Els nostres Cims

El Turó de l’Home (1707m)

És el cim més alt del massís del Montseny i el seu nom prové de la veu popular perquè la seva silueta recorda la d’un home ajagut, l’home mort.

Les Agudes (1706m)

Es tracta d’una cresta rocosa que forma el segon cim més alt del Montseny. Conta la llegenda que s’hi amplaçava el castell del compte de Ses Agudes tot i que no s’han trobat restes que ho demostrin. Des del càmping comença un camí que ens porta al cim passant pels pous de glaç.

El Matagalls (1694m)

Ha estat sempre un lloc de pelegrinatge excursionista també amb connotacions religioses i nacionalistes. De fet, al cim podem trobar-hi una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.

 

Els Monestirs més propers

Sant Marçal

Sant Marçal és un antic monestir restaurat on podem trobar la Font Bona naixement del riu Tordera.

Sant Segimon

El santuari de St. Segimón s’alça enigmàtic en un dels llocs més abruptes i espectaculars de la muntanya, penjat d’una cornisa d’un cingle i no lluny de la famosa creu del Matagalls.

 

Altres punts d’interes

La Tordera

El càmping Les Illes es troba al costat del tram alt del riu Tordera. De poc cabal, és ideal per fer excursions als gorgs durant l’estiu.

Els pous de Glaç

Es tracte de construccions que mantenien l’aigua en estat sòlid quan les temperatures ja s’havien elevat molts graus sobre zero. El gel que es formava era transportat cap a Barcelona i a les viles costaneres per conservar els aliments i medicaments.

La Formatgeria Can Gorgs

Ofereixen tast de formatges de pastor el•laborats a partir de llet de cabra de pastures del Montseny, amb unes vistes panoràmiques del massís.

El Pla de la Calma

Es tracta d’un altiplà situat a la part més occidental del massís del Montseny. És una gran extenció de prats i landa, una formació arbustiva.